Piept de pui cu sos de portocale

de tarasmariana in Pui, 3 Iul 2014 | 6014 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 100 g de faina
  • 50 g de unt
  • Sare
  • Piper
  • Sos :
  • 1 ceapa
  • 200 ml de apa
  • 1 portocala jumatate
  • 1 lamaie
  • 1 lingura de ketchup
  • Sare
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de portocale:

Intr-un bol punem faina, sarea, piperul si amestecam. Se tavaleste carnea in faina si se pune intr-o tigaie incinsa cu unt si rumenim carnea pe ambele parti. Luam o tava, o tapetam cu hartie de copt, punem carnea in tava si o bagam la cuptor incins pentru 15 minute.

Prepararea sosului : 

Taiem ceapa marunt si o calim in tigaia in care am rumenit carnea si adaugam putin ulei de masline. Calim ceapa 2 minute, adaugam o lingura de faina, ketchup, curry, amestecam si adaugam cate putina apa fierbinte. Se adauga sucul de portocale, 1 lingurita de lamaie si lasam pana da in clocot. Dupa aceea diminuam flacara si lasam sosul pana se ingroasa. Scoatem carnea din cuptor si turnam 2 linguri de sos peste fiecare bucata de carne, si mai dam la cuptor pentru inca 5 minute. Se serveste cu cartofi natur.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

tarasmariana 1

08.07.2014, 22:02

Va multumesc!

tanyapatap 1

02.01.2015, 20:40

IMI PLACE !!

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Copanele de pui cu cartofi noi la cuptor