Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana

de alilianaa in Pui, 26 Feb 2015 | 4032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui
  • 500 g ciuperci champignon
  • o ceapa mica
  • 200 ml smantana
  • 300 g cascaval
  • 30 ml vin sec alb
  • sare, piper, cimbru, usturoi
  • o ceasca de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana:

Pieptul de pui se portioneaza. Intr-o tigaie se pune la incins ulei, cand este gata se aseaza pipetul de pui. Adaugam un graunte de usturoi semispart.  Pieptul de pui se lasa cateva minute pe o parte si cateva minute pe alta pana prinde o crusta. Se adauga vinul si se lasa la inabusit cateva minute.  Cand partea lichida s-a redus suficient, scoatem pipetul de pui pe servetele absorbante si se pune sare peste el. In uleiul in care a fost prajit pieptul de pui, se pune o ceapa tocata marunt, se lasa la calit. Se adauga ciupercile care au fost spalate si portionate. Se pune capacul, se lasa la inabusit. Cand ciupercile s-au inmuiat bine, se adauga smanatana, se potriveste de sare, piper, cimbru, se adauga cativa catei de usturoi si se aseaza si pieptul de pui. Se lasa toate impreuna in tigaie pret de cateva minute.

Preparatul se transfera intr-un vas de yena, se pune de-asupra cascaval si se mai da la cuptor pentru 5-7 minute. Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu clementine si sos de portocale