Piept de pui imblanit

de RuxyRux in Pui, 17 Ian 2011 | 10524 vizualizari

 

....adica bine imbracat( LOL) in crusta de pesmet si parmezan...umplut cu carnaciori si ciupercute...mmmmm...yamyyyy... servit cu taitei in unt si parmezan...o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari
  • 300 gr pesmet
  • un ou batut
  • o ceapa mica
  • 12 bucati ciupercute( micute)
  • 1 carnacior( destul de mare eu am pus afumat si pus putin pe gratar)
  • 4 linguri lapte
  • o felie de paine inmuiata in lapte
  • 1 lingura faina
  • un ou
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • Ulei
  • Unt  100 gr
  • parmezan 60 gr
  • Garnitura:
  • Taitei
  • 100 gr unt 
  • o mana parmezan
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui imblanit:

Taiem fiecare bucata de piept in doua obtinand astfel patru bucati...si batem acoperind cu folie de prospetime desfacand carnea ca pentru snitele.

Pregatim umplutura:

Amestecam ciupercutele taiate marunt cu ceapa tocata, cu carnaciorii, painea inmuiata in lapte, laptele, faina, oul, sarea si piperul apoi patrunjelul tocat.

Compozitia rezultata o intindem pe fiecare bucata de piept, strangem pieptul ca pe rulada si-l fixam cu un  betisor pentru frigarui.

Il dam prin oul batut si apoi il tavalim bine prin pesmet.

Punem ulei intr-o tava de jena, apoi asezam bucatile de piept una langa alta. Le stropim si pe ele  cu putin ulei si dam la cuptor la 200 grade pentru o ora.

Dupa 30 de minute pe fiecare bucata punem fulgi de unt.

Dupa 10 minute punem deasupra si parmezanul ras.

Inca 20 de minute si mancam cel mai delicios piept de pui imblanit.... Nu uitam sa scoatem betisorul si apoi il taiem felii.

pentru garnitura...

Fierbem taiteii si apoi ii scurgem ii stropim cu putina apa rece sa se duca amidonul( mie personal nu-mi plac altfel pastele)...apoi ii tavalim in untul topit in tigaie , potrivim de sare si dupa 5 minute adaugam si o mana de parmezan ras.

Si...pofta mare desigur!

Eu am servit cu gogosari murati....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui imblanit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure