Piept de pui la cuptor cu piure de legume

de diaconta in Pui, 14 Iul 2013 | 7357 vizualizari

 

Dacă e vorba de carne de pui,eu prefer pieptul de pui.Cel pe care l-am preparat azi,este de la un pui crescut la ţară,am pus poza doveditoare cu „proprietara” lui .Chiar dacă cărniţa unui astfel de pui e puţin mai tare,aşa cum l-am pregătit eu a fost foarte gustos şi fraged.L-am însoţit de un piure de legume foarte aromat.

 

INGREDIENTE

  • Un piept de pui dezosat
  • 3 felii mozzarella
  • O rosie
  • Sare,piper,boia
  • Busuioc uscat
  • Cateva legume din amestec mexican congelate
  • Ulei
  • O lingurita mustar
  • Pesmet
  • Pentru piureul de legume:
  • Cartofi
  • Morcov
  • Ţelina
  • Un cubulet de unt
  • Sare,piper
  • O lingura smântâna
  • Patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la cuptor cu piure de legume:

Pieptul de pui l-am condimentat si l-am lasat pâna a doua zi.

Am uns felia cu mustar si pe partea care va ramâne în exterior am presarat pesmet.

In interiorul ei ,pe jumatatea suprafetei,am pus doua felii de mozzarella,legume congelate,doua felii de rosie,apoi am acoperit cu partea pe care nu am pus nimic.

Am umezit o hârtie de copt,am uns-o cu putin ulei si am pus pieptul de pui pe ea,apoi l-am împachetat si l-am pus într-o tava la cuptor pentru 40 de minute.

Dupa acest timp,am scos hârtia,l-am pus din nou în tava,am pus deasupra o felie de mozzarella,am presarat busuioc uscat si peste ea o felie de rosie.

Am pus din nou la cuptor pâna când s-a topit brânza.

Legumele pentru piure le-am curatat,le-am taiat cuburi si le-am fiert în apa cu putina sare.

Apoi le-am pasat grosier,am adaugat unt,piper si o lingura smântâna,iar la final verdeata.

O combinatie foarte reusita dupa parerea mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la cuptor cu piure de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu piept de pui si salata de sfecla cu hrean