Piept de rata cu cirese

de Catalina L in Rata, 14 Iul 2017 | 4398 vizualizari

 

Inca o reteta frantuzeasca :) un fel de mâncare delicios si uimitor, o combinatie dulce- sarat, o explozie pentru papilele gustative.
Pieptul de rata este considerat o delicatesa si se combina foarte bine cu fructe dulci.
Otetul balsamic da un pic de "peps". Combinat cu vinul rosu, cu supa de pui, lasat totul sa scada bine si legat cu unt, la sfarsit, se va obtine un sos minunat.
 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/piept-de-rata-cu-cirese.html

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rață de 400 g
  • 250 g de cireșe
  • 5 cl de vin rosu
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 ml supă de pui
  • 20 g de unt
  • 1 lingurita dezahar
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu cirese:

Crestati pielea - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne.

Puneti pieptul de rata cu pielea in jos intr-o tigaie anti-aderenta rece. Nu puneti grasime.

Rumeniti pieptul pe ambele parti - prajiti-l 4 minute pe fiecare parte, intorcandu-l de cateva ori.

Cand este bine rumenit, scadeti focul si aruncati grasimea lasata.

Lasati-l inca 4 minute, intorcandu-l din cand in cand.

Puneti sare si piper la sfarsit, cand este gatit.

Scoateti si lasati-l deoparte la cald.

Spalati ciresele si scoateti simburii.

Puneti la incalzit uleiul intr-o tigaie.

Sotati ciresele 2 - 3 minute.

Puneti zaharul deasupra, amestecati si gatiti inca 2 - 3 minute.

Scoateti ciresele si dati-le deoparte.

In aceeasi tigaie, puneti otetul balsamic si vinul rosu.

Lasati sa fiarba si sa reduca cateva minute. Adaugati zeama de pui.

Reduceti timp de 10 minute si cand este legat, adaugati untul si amestecati cu un tel.

Introduceti ciresele si amestecati-le bine in sosul obtinut.

Taiati pieptul de rata in felii.

Asezati intr-o farfurie carnea in forma de evantai, decorati cu ciresele si puneti sos deasupra.

Serviti imediat simplu sau cu legume verzi.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti supa de pui, o puteti reconstitui (cu 10 cl de apa fierbinte si 1/3 de KUB).

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (10)

Merisor 1

17.07.2017, 18:44

Ooooo, ce bun! Am salivat instant

Xandrinne 1

19.07.2017, 08:28

Yummy!!

oanapl 1

14.08.2017, 22:48

Îmi plouă în gură!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza