Piersici cu ciocolata

de gaby_gabytza in Prajituri, 2 Mar 2013 | 3669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piersicile
  • 130 ml compot visine
  • 150 ml ulei
  • 1 albus
  • 1/2 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de lamaie
  • 100 g zahar
  • faina
  • umplutura
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • 4 linguri cacao
  • 30 g margarina
  • 1 esenta rom
  • Decor
  • colorant(galben,albastru)
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici cu ciocolata:

Amestecam zaharul cu albusul, uleiul si compotul de visine. Adaugam esenta si plicurile de zahar vanilat.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt pana rezulta un aluat usor de modelat.

Incepem din aluat sa formam bilute mici (cam cat o nuca) si le asezam in  tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Avem grija sa lasam distanta intre ele ca vor creste si sa nu se lipeasca intre ele. Dam la cuptor pana cand vedem ca incep sa se ingalbeneasca, asta dureaza maxim 15 minute.

Intre timp pregatim crema:-punem margarina la topit adaugand zaharul cu apa. Lasam sa fiarba un pic, adaugam cacaoa, esenta si lasam sa fiarba pana se ingroasa si se formeaza o crema.

Scoatem piersicile fierbinti din cuptor si le gaurim repede mijlocul.

Unim cate 2 piersici, dar la mijloc le umplem cu crema (eu am mai umplut si cu dulceata). Le dam prin colorant apoi prin zahar. Ca sa iasa culoare verde amestecati colorant galben cu colorant albastru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune