Piersici cu dulceata de prune

de pity19 in Dulciuri, 29 Apr 2014 | 3083 vizualizari

 

Accept orice fel de critici , fiind prima data cand fac aceste dulcegarii este normal! :)

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr faina
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • apa calda 300 ml
  • zahar pudra 6-7 lingurite
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • o cana ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici cu dulceata de prune:

Spargem ouale , amestecam zaharul , cu un tel amestecam bine , adaugam treptat uleiul , esenta de lamaie si faina amestecata cu praful de copt ;

Trebuie sa fie un aluat foarte fin si moale .

Luam din aluat cate o bucatica mica si facem mingiute , le punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit aprox 20-30 de minute la foc mediu spre mic!

Cand sunt gata , lasam la racit dupa care scobim mijlocul fiecarei mingi .

Firmiturile scobite le amestecam cu dulceata de prune sau orice dulceata preferati!

Umplem fiecare piersica cu cate o lingura din compozitie ;

Punem 300 de ml apa la clocotit , adaugam zaharul si esenta de rom ;

Fiecare piersica o dam prin amestecul de apa , zahar si esenta ;

La sfarsit luam cate o piersicuta si o tavalim prin zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici cu dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare