Piftie

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2012 | 5324 vizualizari

 

E o piftie de porc in care am adaugat si niste legume, foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 picior de porc (eu l-am cumparat, asa ca a fost gata portionat, bun de pus la fiert),
  • 1 bucata sorici de porc,
  • 6-7 catei mari de usturoi,
  • sare,
  • 2 plicuri de gelatina,
  • legume congelate
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie:

Piciorul de porc l-am pus la fiert impreuna cu bucata de sorici intr-o oala mare cu apa. Nu am adaugat apa deloc ci am lasat sa fiarba pana ce apa a scazut la jumatate.

Daca nu a fiert bine carnea mai putem adauga un pahar cu apa si lasam sa mai fiarba. La mine nu a fost cazul:)

Am oprit focul si am lasat piftia cam 30 de minute pana n-a mai fost chiar fierbinte ci doar calduta.

Am adaugat sare, usturoi maruntit ca pt mujdei si gelatina dizolvata in lichidul de la piftie.

Am amestecat bine si am pus piftia in boluri.

Pentru un aspect cat mai colorat am pus pe fundul bolurilor legume congelate pe care le-am fiert separat in apa cu sare.

Nu e necesar, dar mie mi-a placut chiar si gustul nu numai aspectul:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

Pui cu portocale și lime la cuptor -  Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat

pe 24.01 la 14:47

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate de gasca si rata