Piftie de curcan

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 5368 vizualizari

 

Un aperitiv nelipsit de Revelion!

 

INGREDIENTE

  • aripi de curcan,
  • oase de curcan,
  • usturoi 1 capatana,
  • morcov 1 bucata,
  • telina 1/2 bucata,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • gogosar murat 2 bucati,
  • oua de prepelita 4 bucatati,
  • morcov 1 bucata,
  • leustean verde,
  • sare iodata,
  • piper boabe.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Aripile si oasele se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza cand incepe sa fiarba , iar aceasta operatiune de mai multe ori. Apoi se adauga zarzavaturile curatate, taiate  si jumatate din usturoiul pisat. Se lasam sa fiarba la foc mic , cca. 60 de minute, pina cand zeama devine lipicioasa. Intre timp se fierb ouale de prepelita si se curata de coaja, apoi se feliaza.

Dupa ce s-a fiert carnea, se dezoseaza, apoi se aseaza artistict, intr-un vas impreuna cu ouale de prepelita, gogosarii fideluta  si frunzele verzi de leustean. Se toarna deasupra  zeama pina se umple forma, avand grija sa nu se deranjeze ornamentul din oua, gogosari si frunze. Se lasa la rece pina a doua zi, cand se serveste cu hrean proaspat preparat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan