Pilaf cu chimen si carne de porc

de cristina1985 in Porc, 9 Oct 2018 | 3470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • 1/2 lgta chimen macinat
  • 15 lg orez basmati (cam 300 g)
  • 550 ml supa de pui (sau apa)
  • 2 muschiuleti de porc
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu chimen si carne de porc:

Muschiuletii de porc se taie rondele si se prajesc in ulei sau se gatesc mai dietetic (se fierb cu putin apa si ulei), pana sunt gata. Spre sfarsit, se pune sare si piper pe fiecare felie.

Se taie ceapa marunt, se caleste in ulei si se adauga apa (cat considerati) si chimen macinat. Se fierbe 45 minute pana scade lichidul. Daca mai trebuie sa adaugati apa, puneti, dar nu multa, numai cat sa o acopere. Apoi se adauga orezul basmati spalat, 550 ml supa (sau apa) si sare. Se mai fierbe 15 minute, ochiul mare (flacara mica) cu capac. Daca nu s-a absorbit toata apa, mai lasati sa fiarba. Cand este gata, se inchide focul si se lasa 15 minute cu capacul tras, pentru ca va absorbi si mai mult lichid si va avea un aspect mai placut.

Se serveste cu felii de muschiulet de porc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu chimen si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit