Pilaf cu galbiori

de Corinuta in Mancaruri de post, 6 Aug 2013 | 8039 vizualizari

 

Mai frumos si mai spectaculos trebuia sa iasa, dar nah, macar e bun! Tare imi plac ciupercile si de cand am descoperit ca nemtii importa galbiori, m-am abonat si eu la o caserola pe saptamana :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g orez
  • 200 g galbiori
  • 2 cepe rosii
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 cani supa de pui sau apa
  • sare, piper macinat, chilli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu galbiori:

Se curata legumele si se toaca dupa preferinta, eu ceapa am taiat-o cubulete, ardeiul felii, iar morcovul l-am dat prin razatoarea mare. Se pune ceapa la calit in uleiul incins, se adauga morcovul, iar apoi ardeiul. 

Intre timp se spala bine galbiorii si se toaca grosier, apoi se pun si ei la calit. Cand s-au inmuiat legumele, se adauga orezul spalat bine, se amesteca cateva minute, apoi se adauga supa calda si se lasa sa fiarba. Se condimenteaza cu sare, piper si chilli, iar cand orezul a absorbit toata supa se ia de pe foc.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura, cum doriti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca nu aveti supa de pui, adaugati apa calda si putin condiment pentru supa de pui, sau doar apa

2

la sfarsit puteti presara peste pilaf putina verdeata tocata

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu galbiori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]