Pilaf cu morcov

de violeta30 in Mancaruri de legume, 9 Noi 2014 | 4110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana orez
  • 3 cani de apa
  • 1 morcov mare ras
  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu morcov:

Se razuie morcovul, ceapa se taie marunt si se calesc in ulei. Se spala orezul si se pune peste legumele calite. Se lasa putin la calit si se adauga apa, sarea (delikat). Se pune capacul peste cratita si se lasa la foc potrivit fara a se amesteca in cratita pana scade bine lichidul. Daca se mesteca inainte de a scadea apa se va lipi orezul de fundul cratitei. Cand a scazut si s-a legat se adauga piperul. Se adauga patrunjel tocat deasupra, se opreste focul si se lasa la odihnit cateva minute cu capacul pus.

Este o garnitura potrivita pentru peşte, friptura sau se poate servi si simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]