Pilaf cu pulpa de porc dezosata

de babi5 in Porc, 27 Sep 2014 | 3480 vizualizari

 

O mincare usoara si spornica, o fac mai mereu cu diverse combinatii , pentru batrinii mei .Cred ca ar fi binevenita o rubrica cu retete si pentru Batrini..

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg pulpa porc dezosata
  • 400 gr orez
  • 2 cepe mai maricele
  • 2 ardei galbeni
  • 1 ardei rosu
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel (mai mare)
  • 1 felie telina
  • frunze patrunjel
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1 lingura vegeta
  • piper
  • 1 foaie dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu pulpa de porc dezosata:

Zarzavaturile,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt apoi se pun intr-o oala ( a mea de 4,5 l)  impreuna cu uleiul si 100 ml apa la calit.Carnea o taiem bucatele( ca si la gulas): o spalam bine apoi  dupa ce zarzavatul s-a calit o adaugam peste zarzavat lasind impreuna 10 minute amestecind din cind in cind,apoi adaugam apa fierbinte 3 l.  

Potrivim de sare,piper, vegeta punem foaia de dafin acoperim si lasam sa fiarba la foc mic

Intre timp spalam orezul  din citeva ape apoi il lasam in apa pina il punem la fiert.Cind carnea este aproape fiarta adaugam orezul si lasam sa fiarba 10-15minute dupa care oprim focul ,asezonam cu patrunjel verde si lasam acoperit pina orezul isi mareste complet volumul.Se serveste cald alaturi de salate sau muraturi

TIPS-URI

1

Un fel de mincare o putem numi si de regim

2

Alaturi se pot servi salate proaspete sau muraturi

3

Cei care doriti sa iasa mai consistent respectati proportia de 3/1

4

Eu am folosit mai multa apa fiindca l-am dorit mai fluid

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu pulpa de porc dezosata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Crockpot Express

- 50 %
999.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (17)

alilianaa 1

27.09.2014, 20:53

tare bun..

babi5 1

28.09.2014, 01:24

Multumesc alilianaa, Bunica

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carne de porc - Reteta gustoasa si satioasa