Pilaf de dovlecei

de irinaririna in Mancaruri de post, 2 Iul 2009 | 10748 vizualizari

 

Reteta cueasa dintr-o carte de bucate a Editurii Flacara (2009).

 

INGREDIENTE

  • - 2 dovlecei tineri
  • - 2 cepe mai mici/ 1 mare
  • - un ardel gras rosu
  • - o lingura unt
  • - o ceasca de orez
  • - 3 cesti apa
  • - 50 ml ulei
  • - 3 rosii
  • - sare
  • - piper
  • - marar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de dovlecei:

Pentru ca reteta sa fie de post se inlocuieste untul cu ulei.

Se curata zarzavaturile si se spala.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in untul topit. Dupa 2-3 minute se adauga dovleceii si ardelul taiati cubulete, condimente, uleiul si doua cani apa.


Se lasa la fiert cam 5-10 minute pana se inmoaie putin dovlecelul si se adauga orezul ales si spalat. Dupa ce s-a calit si el putin se pun restul de apa, sucul de rosii, se potriveste de sare si se mai dau cateva clocote.

Se pune si mararul curatit, spalat si taiat.
Teoretic urmatorul pas ar fi introducerea acestei compozitii la cuptor pntru 15-20 de minute.
Pentru ca am avut un orez cu bobul foarte subtire nu a mai fost nevoie deoarece a fiert foarte repede pe ochi.
In functie de orez alegeti varianta care vi se potriveste.
Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu urzici