Pilaf de orez cu supa de gaina

de Ina in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2010 | 21223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez cu bob rotund
  • 4 cani de supa de gaina
  • patrunjel verde, tocat
  • piper

Pentru supa de gaina:

  • o ceapa
  • un ardei gras
  • un morcov
  • aripi, gat, spate si tartita de gaina de curte
  • sare sau delikat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu supa de gaina:

        Pregatirea supei:  Se taie legumele in bucati mari ( pentru a putea fi scoase usor din supa) si se pun la fiert in apa cu sare/ delikat. Bucatile de carne de gaina se spala si se pun si ele la fiert, in supa de legume, pana se topeste grasimea , iar furculita intra usor in carne.

      Pregatirea pilafului:  4 cani din supa obtinuta  ca  mai sus  se pun intr-o oala, iar cand aceasta clocote se toarna o cana de orez ( masura sa fie aceeasi ) spalat in prealabil.  Se lasa sa fiarba pana se umfla orezul, mestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca de oala. Cand orezul e fiert se stinge focul si se acopera oala  pentru 10 minute, pentru ca surplusul de supa sa fie bine absorbit de orez.  Se obtine un pilaf gras, cu un gust delicios.

      Se presara patrunjel verde tocat. Se serveste ca atare sau alaturi de o bucata de friptura ( eventual din carnea in care  a fiert supa)

      La servire se poate presara un praf de piper.

 

TIPS-URI

1

Cat fierbe orezul, nu acoperi oala cu capac

2

Cu supa de gaina , daca aceasta e foarte grasa, orezul capata gust si consistenta deosebite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu supa de gaina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ina 1

04.06.2010, 18:58

pun, Epurasha, pun. Si mie-mi place orezul mult

nadina73 1

04.06.2010, 23:38

ina si in cantitat mica pun la cuptor si eu tot dint-o cana fac e suficient

Ina 1

05.06.2010, 07:41

mi-e lene sa pun la cuptor asa putin.... numai pana se incalzeste cuptorul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]