Pilaf de pui

de AndreeaMaria in Pui, 7 Dec 2010 | 8158 vizualizari

 

reteta bunicii :)

 

INGREDIENTE

  • 4 copanele de pui
  • o cana de orez (200 ml)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 litru de apa
  • 3 linguri de unt
  • sare
  • knorr legume
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de pui:

Copanelele se fierb in apa cu o ceapa si putina sare. Apa trebuie sa acopere carnea;se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se ia spuma.

Separat,fierbeti si morcovul;il taiati apoi rondele/cubulete.

Se alege orezul,se spala si se scurge.

Separat topiti 3 linguri de unt si puneti orezul pentru 2 minute.Se toarna 3 cani de zeama in care au fiert pulpele,se aseaza pulpele,puneti o lingurita de knorr legume, una de sare si putin patrunjel; se da la cuptor la foc mic. Se tine ~30 de minute si nu se umbla cu lingura in pilaf.

TIPS-URI

1

Inainte de a servi,se pune peste pilaf putin unt proaspat,taiat in bucatele foarte mici,ca sa se topeasca repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Sandie 1

15.12.2010, 15:55

Foarte bun. Am modificat insa putin reteta: in loc sa fierb morcovul separat si apoi sa-l adaug la orez taiat cuburi, eu l-am ras si l-am adaugat la orez cind l-am prajit. In felul acesta i-a dat pilafului o culoare frumoasa si un gust mai bun.

elena1988 1

08.02.2011, 10:31

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 09:01

retetele bunicii is cele mai bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de mustar