Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

de Valclaudia in Mancaruri de post, 12 Aug 2017 | 8544 vizualizari

 

mancare delicioasa de post

 

INGREDIENTE

Snitele de pleurotus:

  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 3 linguri faina
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de cutit turmeric
  • cca 70 ml apa minerala
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Pilaf de orez cu bulgur:

  • 1/2 praz mic
  • 1 ardei rosu (kapia)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura legume deshidratate
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 1 ceasca bulgur
  • coditele ciupercilor trecute prin robot
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • 2 cani apa plata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus:

Spalam ciupercile si le desprindem din buchetele.

Taiem coditele, le trecem prin robot.

Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din plastic, la scurs.

Din faina + sare + piper + turmeric + apa minerala, formam o compozitie de consistenta aluatului de clatite.

Punem la incins uleiul intr-o tigaie antiaderenta, apoi trecem pe rand ciupercile prin compozitia de faina si apa minerala si le punem la prajit in uleiul incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Pentru pilaf, curatam ardeiul, il spalam si il taiem bucatele.

Prazul se spala si se taie rondele subtiri, se pune la sotat in ulei, impreuna cu ardeiul pentru cateva minute la foc mic.

Adaugam legumele deshidratate, orezul si o cana de apa plata.

Amestecam cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca de fundul cratitei si cand scade apa, adaugam ciupercile trecute prin robot, punem si bulgurul, mai adaugam o cana de apa plata si fierbem pilaful la foc mic inca 7-10 minute, pana se absoabe intreaga cantitate de lichid in boabele de orez si de bulgur.

Condimentam la final cu sare si piper dupa gust si presaram patrunjel proaspat tocat.

Servim pilaful alaturi de snitelele din pleurotus.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

13.08.2017, 17:04

Vai, ce bunatate!

Rocsi 1

13.08.2017, 19:57

mihaelar63 1

14.08.2017, 00:08

Cu adevarat delicioasa . Snitelele de pleurotis sunt grozav de gustoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci sotate