Piure copt cu sos de rosii proaspete

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 20 Iul 2014 | 3857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Piure:
  • cca 1 kg cartofi albi
  • 1/4 pachet unt
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • sare dupa gust
  • 150 ml lapte caldut
  • 2 oua de casa
  • Sos de rosii proaspete:
  • cca 500 gr. rosii
  • 2 cepe potrivite
  • 2 ardei grasi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura bobite de mustar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 150 ml apa rece
  • sare si piper dupa gust
  • verdeata proaspata tocata marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure copt cu sos de rosii proaspete:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam sub jet de apa rece, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei.

Intre timp curatam ceapa si ardeii; le spalam si le taiem bucati apoi le trecem prin robot.

Pasta obtinuta o sotam in 4 linguri de ulei ,la foc potrivit, cca 10 minute.

Trecem si rosiile spalate si curatate de cotoare prin robot,le punem peste legumele calite si lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem un sos consistent. Tot acum punem si bobitele de mustar, sare si piper dupa gust.

Amidonul se dizolva in 150 ml apa rece, se amesteca bine sa nu aiba cocoloase, apoi se toarna peste sosul din tigaie.

Amestecam in continuu, 10 minute, presaram verdeata tocata marunt si oprim focul.

Lasam sosul acoperit pana coacem piureul.

Cartofii se scurg de apa in care au fiert, adaugam untul, nucsoara, sare daca mai este nevoie,ouale si mixam totul foarte bine. Turnam in fir subtire laptele caldut, mixam pana se incorporeaza tot si obtinem un piure fin pe care-l trecem prin posh si formam formele dorite pe hartia de copt cu care am captusit o tava de aragaz.

Presaram susan peste gramajoarele de piure,dam tava la cuptor pana capata formele o crusta aurie.

Servim piureul copt cu sos de rosii proaspete.

O bunatate...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure copt cu sos de rosii proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu branza si marar la cuptor