Piure de conopida cu spanac si sos de tomate

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2010 | 4119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana mare de conopida, curatata si taiata in buchetele
  • 100 ml lapte
  • 25 gr unt
  • 1 lingurita mustar
  • sare si piper, dupa gust
  • 250 gr spanac fiert
  • Pentru sosul de tomate
  • 3 linguri ketchup
  • 250 ml bulion de rosii/pasta de tomate
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper, dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de conopida cu spanac si sos de tomate:

Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie apoi se fac piure cu 100 ml lapte si 25 gr unt.Se adauga 1 lingurita mustar, sare si piper, dupa gust.

Pentru sos, se amesteca intr-o cratita 3 linguri ketchup cu 250 ml bulion de rosii/pasta de tomate si usturoiul zdrobit si otetul balsamic.Cratita se pune pe foc potrivit si se lasa amestecul sa dea intr-un clocot.Intre timp amidonul se amesteca cu 50 ml apa rece apoi se incorporeaza in sosul din cratita.Sosul se gateste amestecand continuu pana cand se va ingrosa.Se adauga 1 lingurita zahar si sare si piper, dupa gust.

Piureul de conopida se aseaza pe farfurie iar langa acesta se pune spanac peste care se toarna sos de rosii si se serveste.Acest preparat se poate servi si ca garnitura la carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de conopida cu spanac si sos de tomate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]