Piure de legume prajit, cu carnati si sos rapid de vin rosu si ceapa

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 24 Mar 2016 | 3055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 680 grame cartofi fainosi
  • 560 legume precum morcovi, varza, varza de Bruxelles, praz, ceapa, napi
  • ulei de masline
  • unt
  • 4 carnati proaspeti de vita, de buna calitate
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 10-12 ciperci
  • 1 pahar de vin rosu
  • 100 ml supa de pui
  • 1 lingura de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de legume prajit, cu carnati si sos rapid de vin rosu si ceapa:

Se curata si taie in cuburi cartofii si legumele. Se fierb in apa sarata 15-20 de minute. 

Se scurg si se lasa putin la racit. 

Se incalzeste untul si uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga cartofii si legumele intr-un singur strat. Se sfarama usor folosind unealta pentru piure de carotfi, pana se aseamana cu o clatita uriasa. 

Se gateste la foc mediu spre mic, 30 de minute, verificand din 5 in 5 minute sa nu se arda. 

Se intoarce pe bucati si se aplatizeaza iar. Se mai lasa pana devine crocant. 

Intre timp, se prajesc carnatii pe un gratar fierbinte. 

Se taie ceapa si ciupercile julienne. Se soteaza la foc mare, in putin ulei, cateva minute, se adauga faina, se amesteca, se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul. Se adauga apoi supa si se fierbe pana se ingroasa. 

Se serveste piureiul cu sos de vin si carnati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de legume prajit, cu carnati si sos rapid de vin rosu si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel la cuptor