Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii

de Valclaudia in Mancaruri de post, 29 Noi 2015 | 4231 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

Piure:

  • 1 kg cartofi albi
  • apa
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 100 gr. margarina Unirea

Mancarea de varzute:

  • 500 gr. varzute de Bruxelles
  • cimbru uscat dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • 1/2 cana apa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 2 linguri pasta de tomate
  • verdeata tocata (patrunjel, marar)

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii:

Pentru piure:

-curatam catofii, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru cca 30 minute la foc potrivit.

Scurgem apa de pe cartofii fierti intr-o cana, apoi mixam cartofii cu margarina, adaugam apa de pe cartofi pana obtinem consistenta dorita pentru piure.

Mancarea de varzute:

-curatam si spalam varzutele.

-punem 1/2 cana apa intr-o craticioara, adaugam varzutele, apoi cimbrul, sare si piper dupa gust, acoperim si lasam sa se gateasca varzutele cca 15 minute la foc potrivit.

-adaugam pasta de tomate, amestecam sa se lege sosul, presaram verdeata proaspat tocata.

Servim piureul cu mancare de varzute de Bruxelles.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bunica 1

29.11.2015, 20:49

Arata bine,dar varza de Bruxelles nu e tocmai prietena mea

miki_a 1

30.11.2015, 13:15

Esti experta in mancaruri de post, preparate cu seminte, combinatii "ciudat" de sanatoase! Bravo!

Gicuta 1

03.12.2015, 09:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu ghebe