Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri

de Merisor in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2012 | 5773 vizualizari

 

Acolo de unde sunt eu la origini, spanacul si urzicile se mananca cu oua ochiuri.

 

INGREDIENTE

  • 1kg spanac
  • 2 cepe
  • 1 ardei verde
  • ulei de masline
  • marar
  • 3 graunti de usturoi
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 1 ou/portie
  • costita afumata
  • 2 rosii
  • 2 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri:

Am spalat costita, am taiat-o si am pus-o la fiert pentru a-i mai lua din afumatura. Cand a dat apa in clocot am scurs-o si am pus-o din nou la fiert in alta apa.

Ceapa impreuna cu ardeiul si usturoiul, le-am pus la inabusit cu ulei de masline si putina apa.

Eu am folosit spanac de la congelator.

Cand ceapa s-a patruns am pus spanacul, condimentele, apoi costita si am acoperit cu apa in care a fiert costita. Dupa 30' am pus rosiile tocate, iar la sfarsit am diluat faina si am amestecat-o cu piureul mestecand continuu pentru a nu se lipi. Am mai fiert cam 5-10 minute pe urma am pus mararul tocat.

Am servit cu oua ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Sim0na 1

01.08.2012, 10:24

Mama pregateste spanacul si cu carne, deci stiu ca-i bun!

Merisor 1

01.08.2012, 10:35

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:36

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Spanac scazut cu carnati afumati