Pizza țărănească

de elucubratiiculinare in Pizza, 23 Oct 2012 | 3115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină + 2 linguri cu vârf.
  • o cană apă călduță,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 linguriță zahăr,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 1 cub drojdie (cât o nucă),
  • 200 g ciuperci (mai mari),
  • 200 g kaizer,
  • 200 g cârnați semiafumați.
  • 100 g salam,
  • 200 g cașcaval,
  • 4-5 linguri suc de roșii,
  • 1 linguriță busuioc uscat,
  • 1 linguriță oregano uscat,
  • sos de pizza dulce sau picant.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza țărănească:

Cernem făina într-un castron, facem în mijloc o adâncitură și adăugăm sarea, zahărul, drojdia și uleiul. Amestecăm ușor cu o lingură și turnăm apa călduță în ploaie. Amestecăm bine, până la omogenizare. Aluatul se răstoarnă pe o planșetă și se frământă bine, după care se lasă la dospit minim 30 minute la loc cald. În tava de la aragaz (cea mare de 32x32 cm) am întins aluatul cu mânuțele după ce am presărat făină din belșug (vreo 2 linguri).

Întindem sucul de roșii pe toată suprafața aluatului și presărăm busuioc și oregano. Aranjăm salamul tăiat, kaizerul, cârnații și ciupercile toate tăiate feliuțe subțiri. Presărăm cașcaval ras și dăm la cuptor (încălzit în prealabil) pentru 20 minute la 180 grade C.  Servim fierbinte cu sosul de pizza preferat. 

Poftă bună!

PS: Se mai poate adăuga ceapă, ardei gras și porumb :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza țărănească" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Poliana 1

23.10.2012, 22:11

Vin si eu la o felie, chiar daca e tarziu de tot

adry88 1

23.10.2012, 22:16

a mai ramas si pentru mine o feliuta k tare buna ti-a iesit

Sim0na 1

24.10.2012, 13:45

mmm.. ce in fel arata...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-pizza 4 formaggio