Pizza cu bordura de branza

de Miha in Pizza, 20 Mai 2010 | 6033 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml lapte (sau apa)
  • 200-250 g faina
  • Pentru coroana de branza:
  • cascaval
  • telemea
  • Pentru umplutura:
  • ciuperci
  • sunca de pui
  • piept de pui
  • cascaval
  • masline
  • Pentru sos:
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu bordura de branza:

Aluat:

Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine, programul de framantare+dospire.

Bordura de branza:

Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari, telemeaua se sfarama cu furculita, apoi se amesteca.

Umplutura:

Ciupercile se taie felii, iar sunca de pui cubulete. Pieptul de pui sarat si piperat dupa gust se prajeste usor in cateva linguri cu ulei de masline.

Aluatul se intinde pe masa infainata, intr-o foaie rotunde de cca 0.5 cm grosime. Pe marginea foii, de jur imprejur se presara cascavalul amestecat cu telemea, apoi marginile se ruleaza catre interior, formand bordura.

Cu atentie se transfera aluatul in tava unsa cu putin ulei. Ungem blatul cu sucul de rosii amestecat cu condimente, apoi umplem coroana cu sunca, pieptul de pui, ciuperci si cascaval. Garnisim cu masline de jur imprejur si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu bordura de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

epurasha2bb 1

16.06.2010, 14:44

fata miha pe asta unde-ai ascuns-o ca nu am vazut-o pana acum! ce tare e!!!5 furci si fac si eu!

nilgun 1

06.09.2013, 22:50

yummy

Panacris 1

14.01.2021, 20:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]