Pizza italiana

de adasev12 in Pizza, 20 Mar 2011 | 5480 vizualizari

 

e facuta dupa retetele italiene, cu blat de casa, cum se face aici, in Italia...f buna, zic eu.....


cica asta e pt 2 portii...dar mie mi-a iesit o tava si inca o portie mai mica....la umplutura se poate jongla cu cantitatile...exact nu stiu cat am folosit, ca eu pun dupa ochi....

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lg-ita zahar
  • 2 lg-ite sare
  • 3 lg mari  de ulei de masline extravergin ( eu am pus 4)
  • apa calduta cat cuprinde ( cam 250 ml)

pt umplutura:

  • cam 150 g ciuperci( eu am avut proaspete)
  • cam 150 g carciofi ( tot proaspete am avut)
  • cateva felii de prosciutto cotto
  • cateva felii de pancetta afumata
  • cam 300 g mozzarella

pt sos:

  • 300 g pasta de rosii cu busuioc si ceapa,
  • oregano,
  • sare, piper,
  • ulei de masine
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza italiana:

mai intai am facut blatul:

am dizolvat drofjdia in apa calduta cu zaharul, am pus un praf de faina deasupra si am lasat 20 de min la cald...

eu am pus pe calorifer...pana a facut basicute.

am turnat peste faina, am adugat uleiul si sarea dizolvata in apa, apoi apa callduta cate putin, pana s-a format un aluat moale, elastic...

am framantat bine si am lasat la cald la dospit 2 ore ( obligatoriu)

am luat o tava intinsa, am uns cu ulei foarte bine si am asezat blatul intins inauntru...( cum ziceam, mie mi s-.a parut cam mult aluat si am mai pus si intr-o alta tava rotunda o portie...),

l-am intins f bine cu mainile  unse cu ulei....

am pus deasupra sosul de rosii din belsug, apoi umplutura:

sunca  si mozzarella taiate cubulete, felii de pancetta afumata , ciupercile si carciofii feliate si calite in  prealabil in 2 lg de ulei si o cana de apa ( fiindca au fost proaspete au necesitat inainte putina inabusire sub capac...ca sa fiu sigura ca se patrund bine). 

am mai presarat putin oregano deasupra.

am dat pizza la cuptorul incins in prealabil la 220 g pt 20 min....

cred ca era suficient si la 200...mi se pare ca a prins cam tare deasupra..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza italiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adasev12 1

24.03.2011, 00:11

rocsi, motane....
ruxy....nu chiar perfecta....cam rumena ....pup draga mea draga

Mitinita 1

27.03.2011, 19:40

ce frumoasa e mai astept retete din Italia

adry88 1

26.05.2011, 11:57

arata bn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza picanta cu blat Alka Pizza Casei