Pizza pufoasa si aromata

de gugugh in Pizza, 25 Oct 2010 | 13218 vizualizari

 

O bunatate de pizza pt iubitorii de pizza ....

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 380 gr faina,
  • 210 ml apa,
  • 4 gr drojdie uscata activa,
  • 2 linguritze sare,
  • 27 ml ulei,
  • 2 linguri miere/zahar
  • umplutura:
  • sos rosii amestecat cu busuioc proaspat tocat,
  • salam/kaizer/carnat,
  • cascaval/mozarela,
  • ceapa,
  • ardei kapia,
  • ciuperci
  • sau ce va mai place
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pufoasa si aromata:

Pt blat: se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca sa se dizolve dupa care se adauga mierea/ zaharul si se lasa cateva minute sa se odihneasca. Se adauga uleiul si sarea si se amesteca in continuare cu telul. Faina se adauga treptat cate o cana , folosind la inceput telul apoi mana. Se framanta aluatul pe masa de lucru, pana devine o coca moale dar nu lipicioasa si elastica. Daca mai e nevoie se mai adauga foarte putina faina. Se formeaza o minge din coca obtinuta . Se ia un vas curat se unge generos cu ulei si se pune mingea cu susul in jos si apoi se rastoarna astfel incat sa se acopere cu o pelicula de ulei pe toata suprafata . Se acopera vasul cu folie de plastic si se pune la frigider pt 1-2 zile. Coca tb sa isi dubleze volumul, acesta e secretul acestui blat super bun.

Dupa 1-2 zile cand coca si-a dublat volumul se rup bucati din coca se intind si se pune umplutura. se coace in cuptorul preincalzit.

TIPS-URI

1

eu pregatesc pizza dupa 1 zi de stat la frigider , isi dubleaza deja volumul

2

e ff buna calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pufoasa si aromata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu carne de vita, mazare si porumb