Pizza rulata

de Panacris in Pizza, 31 Mai 2021 | 4178 vizualizari

 

Hmmm, am zis să încerc și în alt fel pizza. ;) Sincer mi-a trecut pe la urechi zilele astea această rețetă pregătită de niște Pizzaiolo la tv ;)  și mi-a plăcut ideea. Tot a fost zi de pizza, așa că am renunțat la o pizza rotundă în schimbul acesteia rulate ;) Chiar vă recomand cu încredere, e tare aspectuoasa și la fel de gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • Făină albă de grâu 600 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • Drojdie uscată 10 g,
  • Apă 400 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri.
  • Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Ketchup cca. 50 ml,
  • Ceapă verde 4 bucăți,
  • Oregano uscat cca. 1 linguriță,
  • Mozzarella cca. 250 g,
  • Cașcaval ras cca. 50 g,
  • Salam de curcan cca. 100 g,
  • Prosciutto cca. 100 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • PENTRU TOPPING:
  • Gălbenuș de ou 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Oregano ½ linguriță.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rulata:

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia.

(Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină, se taie în două, și fiecare bucată se întinde în formă dreptunghiulară de data asta.

Ardeiul kapia și ceapa verde se spală curăță. Ceapa verde se lasă în fire, ardeiul kapia se taie jullien.

Unul dintre dreptunghiurile de aluat se unge cu puțin ketchup, apoi se așează felile de salam de curcan, pe cele doua margini, în mijloc felii de prosciutto, bucățele de mozzarella, cașcavalul ras, ceapa și ardeiul jullien, se presară oregano și din nou ketchup, apoi se rulează pe partea mai lungă.

Rulada se unge cu gălbenuș de ou bătut, se presară oregano și puțină sare, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.

După ce pizza rulată trece testul scobitorii se scoate tava din cuptor și se servește fierbinte sau rece după gustul fiecăruia.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rulata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte