Pizza traditionala

de iullianna in Pizza, 8 Oct 2013 | 6332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • cate 1 lingurita rasa de sare si o lingurita de zahar
  • 1 cescuta ulei de masline
  • o cana de apa calduta
  • 400 g faina
  • sos de rosii
  • 250 g carnati
  • 300 g cascaval
  • 200 g salam
  • ciuperci
  • masline
  • 200 g sunca presata
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza traditionala:

Intr-un castronel, freci drojdia cu zaharul, 1-2 linguri de faina si putina apa calduta. Lasi maiaua sa creasca la cald.

Cerni aproximativ 400g faina intr-un castron, iar in mijloc pui maiaua, oul, uleiul, 150ml apa si sarea. Framanti bine un aluat potrivit de moale. Lasi aluatul sa se odihneasca timp de cateva minute.

Intinzi aluatul pana obtii un dreptunghi cu dimensiunile tavii de aragaz. Intepi aluatul din loc in loc, cu o furculita si il ungi cu sos de rosii.

Asezi salamul, sunca presata, carnatii, ciupercile, maslinele, iar la final presari cascavalul. La final se condimenteaza dupa gust.

Se coace pizza timp de 20-25 de minute, la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]