Placinta boiereasca

de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2011 | 19796 vizualizari

 

Vorba aceea din reclama..."Sa ai pofta Boierule"...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 5 oua
  • 500 g branza mixta (vaca+oaie)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • putin ulei pt. uns foile.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta boiereasca:

Batem ouale si le amestecam cu branza maruntita, adaugam zaharul vanilat, impartim in 3 parti egale foile de placinta, intindem cate o foaie de placinta si o ungem cu ulei cu o pensula, punem umplutura si repetam operatiunea pana cand teminam foile. Dupa ce terminam de umplut foile, le facem sul pana la jumatate dintr-o parte si din alta pana se intalnesc la mijloc.

Cu un cutit despartim sulurile si le punem cu grija in forma de copt. Eu am ales sa fac placinta in forma mea teflonata coronita in care fac bavareza de obicei.

Pe deasupra punem un iaurt amestecat cu 2 oua si 2 linguri de ulei.

Se baga la cuptorul incins la 200 grade timp de 50 minute, pana devine aurie-rumenita. Se scoate pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta boiereasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

baicuaron 1

03.10.2015, 10:50

Buna ziua doamna lily Musat va rog frumos cum pot sa i au contact cu dvoastra ptr cateva informatii??multumesc

susu 1

14.09.2016, 19:43

Nu se înțelege reteta, vreau s o fac

susu 1

15.09.2016, 15:08

Și branza n are zahar????

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulouri cu spanac si branza