Placinta creata

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2011 | 27071 vizualizari

 

Multumesc Vladimir (MotanLaOale). Este tare buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g telemea
  • 150 g branza de burduf
  • 500 ml lapte
  • 400 ml iaurt
  • 6 oua
  • 2 plicuri vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta creata:

Dezghetam foile de placinta.

Pentru umplutura mixam bine 3 oua iar apoi adaugam telemeaua rasa, branza de burduf si cea de vaci. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Intindem pe masa o foaie de placinta si ungem cu ulei. Punem inca o foaie peste. Pe jumatate de foaie punem 5 linguri de umplutura. Acoperim cu cealalta jumatate si strangem foaie ca pe un evantai de hartie.

Punem "evantaiul" in tava unsa cu ulei. Procedam la fel pana gatam toate foile de placinta si toata umplutura.

Ungem placinta cu ulei si dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~30 minute)

Intre timp mixam celelalte 3 oua si adaugam iaurtul si laptele iar la final vanilia.

Dupa ce s-a rumenit scoatem placinta din cuptor si turnam amestecul de lapte cu iaurt.

Dam la cuptor pentru inca 30 de minute. Placinta trebuie sa fie rumenita frumos.

Lasam sa se raceasca si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin cu cartofi si sparanghel