Placinta cu branza proaspata de vaci degresata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 16 Feb 2015 | 4792 vizualizari

 

Pentru cei care nu au voie sa manance multe grasimi si oua, asa ca mine ;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 ml apa;
  • 150 ml ulei;
  • o lingura zahar;
  • un praf de sare;
  • ½ plic praf de copt (adica 5g);
  • circa 350g faina.
  • Umplutura:
  • 450g branza proaspata de vaci degresata;
  • 100g stafide;
  • 150g zahar;
  • un ou;
  • o lingura de esenta de rom.
  • Pentru ornat: o lingura de zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza proaspata de vaci degresata:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Reteta este pentru tava de 20x30 cm.

Se incepe cu prepararea umpluturii, amestecand toate ingredientele intr-un castron.

Pentru blat, ingredientele se pun in ordinea scrisa intr-un alt castron si se amesteca pana cand se obtine o coca buna de intins. Aceasta se imparte in doua, se aseaza o foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se adauga umplutura, apoi se aseaza cealalta foaie si se baga la cuptor.

Dupa ce s-a copt placinta, aceasta se scoate din cuptor, se lasa un pic sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

A doua foaie se impacheteaza si se pune cu grija peste umplutura, despachetand-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza proaspata de vaci degresata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ricotta si stafide