Placinta cu branza si stafide

de nico15 in Dulciuri, 7 Noi 2010 | 8130 vizualizari

 

Simplu si te scoate din incurcatura

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta Linco
  • 5-6 oua
  • 700 gr de branza de vaci
  • 1 pachet de stafide
  • Sare
  • 7-8 linguri de zahar tos
  • Zahar pudra pentru final
  • Ulei
  • 50-100 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

 

Se pune branza de vaci intr-un castron, se pune zaharul, se amesteca bine, dupa care se adauga ouale continuandu-se amestecarea compozitiei se adauga un praf de sare si stafidele, se gusta compozitia daca se constata ca nu este suficient de dulce se mai adauga zahar.
Se ia pachetul de foi de placinta, se-ntinde prima foaie se unge cu unt (untul trebuie sa-l topim), se-ntinde si a doua foaie care si ea se unge cu unt si se aseaza foaia a treia pe care se pune compozitia, se formeaza niste rulouri. Se mai sparge un ou si se ung rulourile. Acestea se pun in tava de aragaz care a fost in prealabil unsa cu ulei sau cu unt, se aseaza rulourile si se da la cuptor aproximativ 25 de minute. Dupa scurgerea timpului se verifica daca este placinta facuta, daca da se stinge focul si se mai lasa 10 minute, dupa care se pudreaza, se scoate din tava si se taie, daca mai necesita zahar se poate pudra.

Sfat : daca stafidele sunt cam tari se pot inmuia in apa, dar pentru un gust deosebit se pot inmuia in cogniac.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

ieri la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

ieri la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]