Placinta cu carne

de lucy2002 in Mancaruri cu carne, 3 Oct 2019 | 7680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de porc( sau amestec)
  • 1 pachet foi de placinte
  • 300 gr smantana
  • 3 oua
  • 1 ceapa tocata
  • sare dupa gustul vostru
  • 200ml lapte
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • marar uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Peste carnea tocata adaugam: ceapa tocata, jumatate din smantana, sare, boia de ardei dulce, piper, marar si amestecam totul bine.

Luam cate doua foi de placinta din pachet, cu atentie sa nu se rupa si le intindem pe masa, adugam peste ele compozitia de carne, intindem cu dosul lingurei cu atentie si rulam foaia(o facem sul) si o punem intr-o tava cu hartie de copt sau unsa cu untura. Continuam asa pana consumam toate foile de placinta.

Din smantana ramasa, lapte si oua facem un sos pe care il potivim de sare, piper si un pic de marar. Turnam sosul deasupra, el trebuie sa acoper foarte bine foile.  Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade C, pentru 30-40 minute. Dupa ce s-a facut lasam placinta sa se racoareasca 15 minute dupa care o portionam .

O  servim cu mare pofta langa un pahar de bere! ;)

 

 

 

TIPS-URI

1

numaram foile si le grupam cate doua

2

impartim cantitatea de carne egala la numarul de foi

3

sosul trebuie sa acopere foile

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]