Placinta cu carne si ceapa verde

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2015 | 4660 vizualizari

 

Din categoria, am aburit-o si in seara asta....

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foitaj
  • 400 g carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 150 g mozzarela
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • parmezan ras
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ceapa verde:

Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Taiem ceapa verde marunt si impreuna cu carnea o punem in tuci sa se caleasca, cca 15 min. Mozzarela o taiem cubulete mici. Scoatem din tuci amestecul de carne si ceapa, avand grija sa scurgem bine surplusul de ulei si zeama lasata d ecarne. Punem intr-un castron, potrivim de sare si piper, adaugam mozzarela taiata cubulete,punem un ou si albusul de la al doilea ou, omogenizam bine.Intindem aluatul dupa ce s-a dezghetat, il taiem in doua cu ajutorul unei farfurii, dimensiunea e cea a formei in care am copt placinta. Am folosit o forma de ceramica cu dimensiunea de 26 cm. Ungem forma cu unt. Asezam compozitia peste prima foaie, apoi asezam a doua foaie si apasam marginile sa se lipeasca intre ele. Asezam placinta in tava, in centrul asezam un pahar ca sa ne ajute sa forma ''petale'', crestand din loc in loc.  Din restul de aluat formam un sul subtire si il asezam pe marginea placintei. Cu ajutorul unei furculite intepam placinta, apoi ungem cu galbenusul ramas,galbenus diluat cu o lingurita de lapte. Deasupra presaram parmezan. Dam forma la cuptor, la foc moderat , cca 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu garnitura de ciuperci si cartofi