Placinta cu dovleac

de ionela84 in Prajituri, 8 Noi 2013 | 4238 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 60 g zahar
  • aprox 250 ml lapte
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 5oo g dovleac
  • 100 g zahar

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Aluat:cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc ,punem laptele caldut si dizolvam drojdia ,adaugam oul batut bine cu zaharul si sarea ,framantam pana obtinem un aluat elastic ce il lasam la dospit in loc cald pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut intindem o foaie din jumatate de aluat  nu prea subtire pe care punem o jumatate din dovleacul ras si amestecat cu zaharul,rulam si asezam in  tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt,procedam identic si cu cea de a2 a foaie.

Dam la cuptorul incins pt cca 30-40 min la foc mediu

POFTA BUNA


 

TIPS-URI

1

 Se poate face si cu dovleacul calit putin cu 50 g unt +zaharul

2

Se poate face deasemenea si cu mere calite sau nu depinde de preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]