Placinta cu dovleac

de Aletta in Prajituri, 16 Sep 2015 | 4082 vizualizari

 

In piete si-a facut deja aparitia mult asteptatul : Dovleacul!
Am profitat sa fac o placinta delicioasa cu dovleac,lasand la o parte ca m-am taiat dand pe razatoare dovleacul bucati, a meritat osteneala!

 

INGREDIENTE

  • 1500 g dovleac
  • 50 ml ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilinat Dr Oetker
  • foi pentru placinta un pachet
  • 200 ml apa minerala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul se curata de coaja (tare) :( si se da pe razatoarea mare.

Se adauga zaharul si plicul de zahar vanilinat si se lasa deoparte.

Foile se decongeleaza la temperatura camerei.

Intr-o tava ( eu am folosit-o cea de la cuptor) se intind foi de placinta, eu am pus cate 3 straturi,se adauga ulei si apa minerala si o parte din dovleac.

Se pune alt strat de foi (3) si se repeta operatiunea.. : ulei,apa minerala,dovleac ,pana se termina dovleacul.

Mie mi-au iesit 3 straturi.

Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace cca 45 minute.

Eu am taiat-o imediat ce am scos-o din cuptor :)) deci aspectul nu e reusit,fiind fierbinte.

Optional se poate pudra cu zahar pudra.

 

 

TIPS-URI

1

se foloseste apa minerala pentru a inmuia foile de placinta evitand sa fie uscata.

2

zahar se mai poate adauga dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac