Placinta cu dovleac (de post)

de Gicuta in Mancaruri de post, 19 Mar 2015 | 7633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina (aproximativ)
  • 100 g margarina
  • 100 ml ulei
  • 5 linguri apa sau lapte de soia
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • esente,
  • coaja de lamaie (optional),
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 kg dovleac
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac (de post):

Dovleacul se curata si se da pe razatoare . Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca     bine. Se caleste pana scade toata zeama apoi se lasa la racit.

Se amesteca faina cu praful de copt, se pune  margarina taiata cubulete , uleiul,    zaharul,sarea, esentele si coaja de lamâie si se framanta bine.

Se intind doua foi. Se aseaza prima foaie in tava   tapetata cu hartie de copt. Dovleacul se aseaza peste foaie si se niveleaza. Cea de-a doua foaie se taie fasii si se face un grilaj.

Se da la cuptor pentru 40-50 de minute pana se rumeneste usor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Urzici cu usturoi si hrean