Pentru aluat :
Pentru umplutura:
Tocam prazul foarte marunt, apoi pieptul de pui in cubulete. Le punem calim in ulei, lasandu-le la foc mic si amestecand continuu pana cand prazul si carnea isi lasa suficient suc pentru a fierbe apoi linistit.
Asezonam cu sare, piper si boia.
Cand sunt fierte strecuram compozitia si lasam la racit.
Intre timp amestecam ingredientele pentru aluat pana se obtine coca, folosindu-ne de inca putina faina sau untura, sa se desprinda usor de pe mana.
Tapetam tava cu ulei si faina, intindem foaia jumatate in tava, asezam compozitia, o invelim cu cealalta jumatate de aluat, o ungem cu ou, si dam la cuptor la 230°C pentru primele 5 minute.
Apoi micsoram temperatura la 150°C, si o coacem pana se rumeneste.
O scoatem din cuptor si o acoperim cu un prosop pana se raceste, apoi o putem aia si aranja pe un castron.
Putem servi placinta cu muraturi,ceapa verde sau masline.
Pofta buna!