Placinta cu pui si ciuperci a la Jamie Oliver

de Oana in Pui, 20 Mai 2012 | 20109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 300 g ciuperci champignion
  • 3 linguri ulei de masline
  • cateva fire de ceapa verde
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • sare
  • 200 ml smantana lichida
  • o lingura rasa cu faina
  • o foaie de foietaj frantuzesc
  • un ou batut
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui si ciuperci a la Jamie Oliver:

Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se spala si se usuca cu un servet de hartie. Se incinge uleiul de masline si se caleste putin carnea de pui pana se albeste. Se adauga ceapa verde taiata rondele fine. Se adauga sare dua gust, cimbru si nucsoara. Intre timp se curata ciupercile si se faie felii subtiri, apoi se adauga peste pui. Se adauga 200 ml apa calda si se acopera cu capac, se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Smantana lichida se amesteca cu faina si se adauga peste pui. Se opreste focul.

Se pregateste o tava dreptungiulara, de marimea foii de foiefaj. Se rastoarna compozitia de pui si ciuperci, se aseaza deasupra aluatul foietaj, se taie usor cu cutitul pe diagonala si se unge cu ou batut. Se coace placinta pana foietajul este rumen. Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si ciuperci a la Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta ciobanului