Placinta cu pui si ciuperci a la Jamie Oliver

de Oana in Pui, 20 Mai 2012 | 19956 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 300 g ciuperci champignion
  • 3 linguri ulei de masline
  • cateva fire de ceapa verde
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • sare
  • 200 ml smantana lichida
  • o lingura rasa cu faina
  • o foaie de foietaj frantuzesc
  • un ou batut
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui si ciuperci a la Jamie Oliver:

Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se spala si se usuca cu un servet de hartie. Se incinge uleiul de masline si se caleste putin carnea de pui pana se albeste. Se adauga ceapa verde taiata rondele fine. Se adauga sare dua gust, cimbru si nucsoara. Intre timp se curata ciupercile si se faie felii subtiri, apoi se adauga peste pui. Se adauga 200 ml apa calda si se acopera cu capac, se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Smantana lichida se amesteca cu faina si se adauga peste pui. Se opreste focul.

Se pregateste o tava dreptungiulara, de marimea foii de foiefaj. Se rastoarna compozitia de pui si ciuperci, se aseaza deasupra aluatul foietaj, se taie usor cu cutitul pe diagonala si se unge cu ou batut. Se coace placinta pana foietajul este rumen. Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si ciuperci a la Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta rustica umpluta cu pui, ciuperci, rosii, mazare si naut