Placinta cu spanac si branza

de Luckycake in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2014 | 4176 vizualizari

 

Am pregatit o placinta minunata cu spanac. E primavara si e momentul sa ne vitaminizam.Se prepara repede , si se consuma si mai repede, e grozava ca aperitiv atunci cand ai musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 120 ml apa rece
  • 60 gr untura moale (unt 82 % grasime)
  • Umplutura:
  • 350 gr spanac
  • 2 cepe verzi
  • marar proaspat
  • 150 gr telemea vaca
  • 2 oua
  • 125 gr mozzarella
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Punem faina intr-un castron incapator, in mijloc facem o adancitura unde punem celelate ingrediente si amestecam cu o spatula.vFramantam aluatul pana devine neted (minim 10 minute), apoi il intidem in forma rotunda cu ajutorul unui sucitor, trebuie sa fie mai mare decat forma de copt. Il punem in forma de copt, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider 1/2 ora.

Spanacul il spalam si il maruntim. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, adaugam ceapa verde taiata rondele si calim 2-3 minute, adaugam spanacul si piper si lasam la foc mic spre mediu pana se inmoaie spanacul (cam 7-8 minute). Sfarmam branza si batem ouale, gustam branza si daca este sarata nu mai punem sare in spanac. Amestecam branza cu spanacul si 2/3 din oua si le punem peste aluat. Feliem mozzarella si o punem deasupra. Aluatul care atarna pe margini il aducem spre centrul formei de copt, acoperind placinta precum in imagine si o ungem cu restul de ou. O coacem la 200 grade pana capata o culoare aurie, cam 35- 40 minute.

O lasam  la racit 15 minute apoi o servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci