Reteta o am de la Nadia, doar ca eu i-am mai adaugat ardei iute si albus deasupra. A iesit o nebunie ....
Ceapa si ardeii(inclusive cel iute) se curata se toaca marunt si se pun in boluri separate. Rosiile se dau pe razatoare sau se toaca foarte marunt. Conservele se deschid, se scurg de ulei si scoatem tonul intrun bol.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se presara putina faina si se intinde o foaie de placinta astfel incat sa fie ridicata si pe laturi.
Punem intr-o cratita putin ulei( daca tonul a varsat mai mult ulei il folosim doar pe acesta), punem ceapa la dinstuit, apoi ardeiul, uleiul de soia, piper si sare dupa gust. Dupa 10’, adaugam si rosiile, amestecam totul si lasam la foc mic, inca 15’ sa fiarba, pana se evapora tot lichidul. Se ia de pe foc si se amesteca cu tonul, se gusta de sare si piper.
Turnam compozitia peste foaia din tava, adunam marginile si mai complectam cu o bucata de foaie ca sa acoperim complet placinta. Cu ajutorul unei furculite, perforam placinta din loc in loc, dupa care o ungem cu albus de ou (batut putin cu o furculita).
Se pune tava la cuptorul dinainte incalzit si se lasa la foc mare, 20’.