Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek

de ExploraCuisine in Prajituri, 28 Feb 2011 | 42355 vizualizari

 

Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek
Am gasit un blog foarte dragut cu retete migalos preparate ce imi place foarte mult, si vazand reteta de Cheese Burek am decis sa o fac si eu, ca mi-a facut o pofta teribila. Apoi am cautat pe internet mai multe detalii despre cheese burek, si am vazut o intreaga istorie a acestui preparat si sper ca de-a lungul timpului sa incerc si alte variante decat cu branza dulce. Multumesc Ellie pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek
  • 1 pachet foi de placinta
  • 750 g cottage cheese (branza de vaci slaba)
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr unt
  • coaja lamai
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek:

Cum se prepara Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek

Mai intai preparam crema de branza, punem branza intr-un bol, adaugam ouale intregi si omogenizam, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si omogenizam bine. Compozitia e usor lichida, deoarece am folosit branza de vaci foarte slaba (2% grasime) si spre deosebire de Ellie, eu nu am pus branza feta, si am renuntat la faina in compozitie.

Intre timp, preincalzim cuptorul la 175 grade si ne ocupam de foi. Impartim foile din pachet in 4 (la mine au fost 20 buc, deci cate 5) si le ungem pe fiecare in parte cu unt topit cu o pensula, sau faceti ca mine, si ungeti doar foaia de deasupra

Ungem o tava cu unt foarte bine, si asezam primele 5 foi, punem 1/3 din crema de branza cu un polonic, adaugam alte 5 foi si iar branza pana terminam cu ultimele 5 foi deasupra, ne asiguram ca sunt bine unse cu unt si dam la cuptorul preincins la 175 grade timp de 40 minute

Dupa cca 40 minute si multa pofta acumulata (mirosul e imbietor) scoatem placinta si o lasam sa se raceasca. E o placinta delicioasa, pe care cu siguranta o voi reface. Bon appetit!

Serviti alaturi de ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si burek cu varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu nuca reteta simpla si gustoasa de Angel's cake