Placinta rulata cu mere

de Julie in Prajituri, 4 Oct 2011 | 40030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat: 
  • 10 linguri ulei,
  • 7 linguri apa minerala,
  • 1 lingura otet, 
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingura zahar,
  • 200 g faina.
  • Umplutura: 
  • 1 kg mere,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 2 linguri ulei,
  • scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulata cu mere:

Aluat:

Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta bine. Aluatul obtinut, se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.

Umplutura:

Merele rase se calesc pana se inmoaie, impreuna cu zaharul, uleiul si scortisoara.

Asamblarea:

Aluatul se scoate de la frigider, se framanta din nou si se intinde in foaie subtire. Se aseaza umplutura si se ruleaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se aseaza rulada si se coace 25-30 minute, in cuptorul deja incins. Se serveste rece, pudrata cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]