Placinte (2)

de Lau in Dulciuri, 8 Sep 2011 | 7691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml smantana
  • 160 ml apa calduta
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1/2 lingura sare
  • 100 g zahar
  • 3 zahar vanilat
  • 1 ou
  • dulceata de nectarine
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte (2):

Se cerne faina intr-un lighean, se amesteca cu zaharul, sare, zaharul vanilat-se face gaura in mijloc. Se adauga drojdia, putina apa calduta, se amesteca si se acopera, apoi se lasa 15 minute la dospit

Incepem sa framantam adaugand treptat smantana si apa. Dupa ce am terminat de framantat acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 1 ora

Luam aluatul si pe masa infainata mai framantam putin cu mana. Intindem o foaie de cca 1 cm gosime, taiem patratele si in mijloc adaugam cate o lingura de dulceata, le unim colturile. Le asezam in tava unsa.

Procedam asa pana terminam.

Le ungem cu galbenusul de ou batut bine cu laptele. Le dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc deasupra. Cand le scoatem le ungem cu putina apa amestecata cu zahar si esenta de rom. Le pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de agrise