reteta traditionala invatata de la mama mea
Punem intr-un bol faina, zaharul, ouale, drojdia dizolvata cu un pic de apa calda, esenta de rom si laptele. Le amestecam. Punem lapte cat sa iasa o coca potrivita nici moale, nici tare. Il lasam o ora sa creasca.
Intre timp facem umplutura. Luam branza si o sfaramam intr-un bol adaugand ouale si zaharul amestecand cu o furculita ca sa intre in branza. Punem peste branza zeama de la lamaie cu plicul de zahar vanilat.l
Luam aluatul si il intindem ca o foaie un pic mai groasa, apoi cu un cutit taiem patrate mai mari si in ele punem branza. Luam cate un colt si le impreunam, dar sa fim atente sa nu iasa branza afara si le punem in tava cu colturile in jos(in caz de curge sa curga in tava). Ungem o tava cu ulei si incepem sa asezam placintele in tava. Dupa ce am terminat de pus placintele le ungem cu un ou batut intr-o farfurie cu un pic de zahar ca sa iasa rumenite. Le bagam la cuptorul preincalzit pana cand vedem ca s-au rumenit putin. Dupa ce le scoatem le pudram cu zahar pudra