Platou aperitiv

de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2016 | 3693 vizualizari

 

Platoul de mai jos l-am facut cu ce aveam prin casa, in graba pentru niste musafiri "pe nepusa masa"!

 

INGREDIENTE

  • Salam sasesc
  • telemea de vaci cu ierburi
  • salata verde
  • rosii cherry
  • branza de burduf
  • Tortilla
  • 6 lipii
  • ulei masline
  • busuioc
  • parmezan
  • Oua umplute
  • 4 oua
  • maioneza
  • mustar
  • pate din ficat de vita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou aperitiv:

   Fiind in lipsa mare de timp, acest platou este indicat cand aveti musafiri neasteptati si vreti sa puneti ceva pe masa rapid.

   Pentru inceput puneti oualele la fiert. Intre timp, pregatiti tortilla astfel: cele 6 lipii ( sau cate aveti) le taiati pe jumtate si le ungeti cu ulei de masline extravirgin, presarati busuioc si radeti putin parmezan. Apoi, fiecare jumtate de lipie in parte o pliati in asa fel incat partea unsa si condimentata sa fie la mijloc. Coaceti fiecare tortilla in parte intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei de masline. Trebuiesc coapte pe ambele parti, dar cu grija sa nu le ardeti.

   Oualele fierte bine, le decojiti cu grija sa ramana albusul intact si le taiati pe jumtate. Galbenusurile le scoateti cu grija si le pasati cu o furculita, le amestecti cu o lingura de maioneza, 1 lingurita de mustar si 2 linguri de pate ( eu am folosit pate din ficat de vita facut in casa, dar puteti pune orice tip de pate aveti). Cu pasta astfel obtinuta umpleti fiecare jumtate de ou in parte.

   Apoi, asezati pe un platou, dupa imaginatie si pricepere toate ingredintele: tortillele, oualele umplute, branza taiata cuburi, rosiile cherry taiate jumatati, salamul feliat. Ornati cu un fir de ceapa verde tocat marunt.

   Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

racitit oualele cu apa rece, astfel se vor curata usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

23.03.2016, 22:01

Ce de bunatati!

CameliaR 1

24.03.2016, 11:00

Rahela Velicu 1

25.03.2016, 21:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bacalao crudo