Platou cu aperitive II

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2018 | 4799 vizualizari

 

  Pe cand sosesc invitatii  la masa imi place sa fie ,, ceva '' pe masa . De regula aranjez frumos un platou sau doua [ in functie de numarul mesenilor] cu  gustari reci .De sarbatori ma  aprovizionez din timp cu branzeturi si preparate din carne pe care in caz de ,, forta majora '' le pot servi urgent . Ma asigur ca  alimentele  acestea sa fie proaspete , de calitate si  gustoase . Nu trebuie cumparate cantitati mari , trebuie sa ai sortimente diverse , astfel fiecare sa gaseasca ceva pe placul lui .

 

INGREDIENTE

  • Salam de Sibiu .
  • Salam de vanat.
  • Muschi file cu crusta picanta .
  • Rulada de cas cu urda .
  • Cascaval Apuseni .
  • Cascaval cu piper .
  • Chiftelute preparate in casa
  • Ardei marinati umpluti cu branza [ diverse culori si sortimente ].
  • Masline [ negre, verzi , umplute ].
  • Rosii cherry.
  • Ardei [diverse culori ].
  • Ardei iute .
  • Struguri negrii.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cu aperitive II:

  1. Spalati legumele si fructele.
  2. Feliati ardeii.
  3. Salamul se desface de membrana protectoare si se feliaza in felii subtiri .
  4. Cascavalul se poate felia dupa preferinta [ jumatati de rondele-rulada, dreptunghi, triunghi, cuburi, etc ]
  5. Feliati muschiul file.
  6. Scurgeti maslinele de lichidul in care au stat.
  7. Asezati frumos pe platou ingredientele ce le aveti.
  8. La inceput se aseaza cascavalul si mezelurie, apoi legumele.
  9. Spatiile mici ramase goale se acopera cu chiftelute, struguri si masline.
  10. La sfarsit, pentru aspect, puteti razui putin cascaval deasupra platoului.

 

TIPS-URI

1

Am cumparat cate 300-500 gr din fiecare sortimentde cascaval sau salam /muschi file si am putut sa aranjez 3 platouri mari.

2

Cu cascavalul merg bine si fructele. Imi place combinatia cascaval-struguri.

3

Puteti aranja din timp platoul cu aperitive si sa-l pastrati la rece.

4

In sezonul cald, se aranjaza platoul cu aperitive cu putin timp inaintea sosirii musafirilor [ se evita stfel oxidarea alimentelor ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu aperitive II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ciuperci si cascaval