Pogacele cu jumari

de diana_k in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2012 | 7408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de:
  • 600 g faina
  • 400 g jumari de porc macinate
  • 3 lingurite de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml smantana 
  • 25 g drojdie
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 ou pentru uns
  • chimion...eu nu am pus pentru ca nu le place copiilor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Drojdia se dizolva in laptele caldut, adaugam o mana de faina si lasam sa dospeasca 10 minute. Se freaca cu mana faina si jumerele, se adauga drojdia, galbenusurile, sarea, piperul si smantana. Se framanta bine si se lasa aluatul la crescut 1ora...Nu va creste mult ca la alte aluaturi cu drojdie. Pe masa presarata cu faina se intinde o foaie de aluat de 5mm si se pliaza in trei de doua ori.

Se lasa 15 minute sa se odihneasca si se intinde din nou aluatul in foaie de 1 cm grosime. Facem crestaturi cu ajutorul cutitului si decupam cu forma data sau cu un paharut dat prin faina. Se aseza pogacelele in tava pregatita, se lasa 10 minute sa se odihneasca. Se ung cu ou batut, presaram chimion. Se coc in cuptorul incalzit pentru 20 minute la 200 grade, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]