Pogăcele cu telemea

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2014 | 5012 vizualizari

 

Reţeta am găsit-o pe blogul Adinei Ciocalău ,,www.mitinitta.blogspot.com,,căreia îi mulţumesc. E o reţetă simplă şi foarte gustoasă. Doar că mie nu mi-au crescut aşa de mult ca originalele. Uneori mai dau vina şi pe cuptor. Să le încercaţi!

 

INGREDIENTE

  • 350 g făină
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 lgţă zahăr
  • 1 lgţă sare
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 gălbenuş
  • 250 g telemea
  • 3 linguri smântână de gătit
  • piper
  • mărar
  • extra cca.100 g făină
  • Pentru uns :
  • 1 albuş bătut spumă
  • brânză rasă fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogăcele cu telemea:

Se prepară aluatul : într-un castron încăpător se zdrobeşte drojdia, iar deasupra se toarnă laptele călduţ Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 5 minute,după care se adaugă făina cernută, sarea, zahărul, uleiul şi gălbenuşul. Se frământă aluatul şi se lasă la crescut.

Se prepară umplutura : se rade fin telemeaua şi se amestecă cu smântâna lichidă, piper şi mărar.

Aluatul crescut se întinde în foaie groasă  pe masa înfăinată , se întinde jumătate din umplutură, apoi se împachetează de două ori, apoi se întinde din nou cu sucitorul şi se pune ce-alaltă jumătate de umplutură repetând procedeul de împachetare. Dacă foaia a crăpat la întins şi a ieşit umplutura, se mai adaugă puţină făină şi se mai frământă un pic. Se întinde foaia de 1 cm şi se taie sub forma dorită.

Se tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt, apoi se pun pogăcelele la crescut unele lângă altele pentru 15 minute. Se ung cu albuş bătut , deasupra se presară brânza rasă şi se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru cca.25 -30 de minute.

Poftă bună!

PS. Eu am modificat puţin cantităţile unor ingrediente faţă de reţeta originală.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogăcele cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta "Bucuria culorilor"