Pogăci cu gem de gutui

de botcrina in Dulciuri, 30 Apr 2014 | 4513 vizualizari

 

Sunt foarte simple şi gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguri untură
  • 2 linguri zahăr
  • coajă rasă de la o jumatate de lămâie
  • 1/2 praf de copt stins cu putin oţet
  • făină cât cuprinde
  • 250 g gem de gutui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogăci cu gem de gutui:

Gălbenuşurile se freacă bine cu untura şi zahărul, apoi se adaugă smântâna, laptele şi restul ingredientelor.

Încorporăm făină cât cuprinde şi frământăm până obţinem un aluat omogen.

Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 15 minute.

Întindem o foaie nu foarte subţire. Decupăm cu ajutorul unui pahar cercuri din aluat  pe care le umplem cu gem de gutui şi apoi modelăm cu mâna sub formă de pogăci.

Punem hârtie de copt pe o tavă şi aranjăm pogăcile deasupra.

Încingem cuptorul la 180 de grade, apoi dăm tava la copt aproximativ 30 de minute.

Cân s-au rumenit frumos sunt gata, scoatem tava cu acestea din cuptor şi le aranjăm pe o tava.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se pot servi dimineaţa la ceai sau la cafea, dar şi ca atare pentru desert;

2

se pot pudra cu zahăr praf;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogăci cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]